1 winter
01 / 01

1 winter

Corporate Template

Read More
×

Попередження

JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /home/uh421185/domains/nikopol-mrada.dp.gov.ua/public_html/media/k2/galleries/biblioteka
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/biblioteka
Понеділок, 08 квітня 2019 14:02

Бібліотеки Нікополя визначили Стратегію розвитку до 2023 року

Минулого тижня на базі БІЦ «Слово» (філія № 6) Нікопольської централізованої бібліотечної системи пройшов навчальний захід, в якому взяли участь представники міської влади, малого бізнесу, громадських організацій, Німецького товариства з міжнародного співробітництва GIZ та експерти зі Львова.

Майже три роки співпраці бібліотек Нікополя з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ у проекті «Бібліотека як міст інтеграції внутрішньо переміщених осіб та розвитку громади з середини» дали поштовх на створення Стратегії розвитку всієї бібліотечної системи на 2019-2023 роки.

– Бібліотеки Нікополя, як ми вже побачили, дуже багато роблять: працюють з дітьми, з вразливими групами населення, проводять майстер-класи, – говорить координатор проектів GIZ Ольга Косянчук. – Але в них не визначені пріоритети, немає системи розвитку, вони не знають, який обрати шлях на наступні чотири роки. Тому така систематизація потрібна для того, щоб розуміти, в якому напрямку рухатись.

Пріоритетні цілі розробленої Стратегії розвитку бібліотечної системи на 2019-2023 роки: інклюзивна робота з дітьми та молоддю на базі бібліотек, мережа громадської взаємодії, а також бібліотека, як платформа змістовного дозвілля для городян.

На заході, який відбувся в бібліотечно-інформаційному центрі «Слово», Стратегію презентували громаді для того, щоб вона стала частиною стратегії розвитку нашого міста. Захід проходив у форматі партиципативного воркшопу. Його мета – запитати у представників громади, що вони думають про Стратегію, чи правильно визначені пріоритетні вектори розвитку бібліотек, чи потрібні нікопольцям коворкінги, хаби та місця громадської активності.

На думку менторів проекту, бібліотеки Нікополя, трансформовані в коворкінг-центри, стануть платформами взаємодії, де громада зможе збиратися і разом вирішувати актуальні питання для того, щоб рухати суспільство вперед.{gallery}biblioteka{/gallery}

Прес-служба Нікопольської міської ради

Read 822 times

Ми у соц-мережах

Нікопольська міська рада
inform@nikopol-mrada.dp.gov.ua

Електрометалургів, 3, Нікополь, 53200, Україна

(0566) 68-03-00